Switch Services

5x een makkelijk en snel ontbijtje

Ontbijten…de één heeft er in de ochtend geen tijd voor en de ander heeft er in de ochtend gewoon echt geen zin in. Wij hebben een aantal makkelijke, lekkere en gezonde ontbijtrecepten verzameld, zodat je iedere (werk)dag kunt genieten van een ontbijtje.

1: Eiermuffins

Eiermuffins zijn lekker als ontbijt, maar ook als tussendoortje. Kluts een ei in een kommetje, voeg peper en zout toe en voeg daarna extra ingrediënten toe om de muffins nóg lekkerder te maken. Denk bijvoorbeeld aan: tomatenblokjes, champignons, stukjes ham of stukjes kipfilet. Doe het mengsel in een muffinvorm en plaats het 15 minuten in een voorverwarmde oven (200°). Klaar is kees!

2: Bananen mugcake

Nog een heerlijk recept: de bananenmuffin. Prak in een kom een grote banaan helemaal fijn, voeg daarna 1 ei toe en meng het geheel tot een glad mengsel. Voeg naar smaak een snufje zout en kaneel toe en eventueel havermout. Schenk het mengsel in een mok, en stop het 2 minuten in de magnetron. Top af met fruit, honing of kokosrasp en eten maar.

3: Boterham gezond belegd

Natuurlijk een heel voor de hand liggend antwoord, maar gewoon een heerlijk belegde boterham als ontbijt kan ook nog gewoon! Kies ervoor om twee boterhammen te beleggen met bijvoorbeeld kaas en lekker veel groentes (vult meer) i.p.v. 4 boterhammen te eten met alleen maar beleg.

4: Overnight oats

Helemaal hip: de overnight oats. De foto’s kom je tegen op Pinterest en Instagram, maar heb je het zelf al eens geprobeerd? Het recept? Simpel! Pak een kom (iets wat je daarna goed kan sluiten of bedekken) en voeg daar in ieder geval een halve kop havermout aan toe. Meng naar smaak zaden, (gedroogd) fruit, noten, honing, kaneel of andere kruiden door de havermout heen. Voeg een kop melk toe (amandelmelk, kokosmelk of sojamelk mag ook). Even roeren.., sluit de kom en plaats de kom 8 uur in de koelkast (vandaar de term ‘overnight’). Als je het gerecht in de avond maakt kun je de volgende ochtend heerlijk genieten van je overnight oats. Top jouw heerlijk ontbijtje af met heerlijk vers fruit, een schepje yoghurt of noten en wij wensen jou smakelijk eten.

5: Smoothie

Makkelijk, snel, gezond en handig om onderweg te nuttigen: een smoothie. Natuurlijk kun je kiezen voor de kant en klare smoothies uit de supermarkt, maar je kunt ook heel makkelijk zelf smoothies maken. Snijd vers fruit en/of verse groentes in blokjes en stop het samen met yoghurt, sap of water in de blender en klaar is kees! Tip van ons: neem even één dag in de week de tijd om een heleboel groentes en fruit in blokjes te snijden, stop dit in zakjes en vervolgens in de vriezer. In de ochtend hoef je dan alleen maar een zakje fruit erbij te pakken en dit samen met wat sap of water in de blender te stoppen. Helemaal géén zin om fruit te snijden? Tegenwoordig verkopen ze ook diepvriesfruit wat direct gebruikt kan worden voor de bereiding van jouw smoothie.

Welk ontbijtje ga jij proberen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.