Switch Services

9 tips voor werken tijdens een hittegolf

Het wordt weer zomers warm in Nederland en dat is heerlijk als je nu vakantie hebt, maar wat nou als je gewoon moet werken? Wij hebben tips voor je verzameld over hoe jij je hoofd koel kunt houden tijdens deze warme, sorry, hete zomerse dagen.

Tip 1 – Een heel voor de hand liggende tip, maar drink genoeg water op een dag. Er wordt aangeraden dat een volwassen persoon tussen de 1,5L tot 2,0L water per dag drinkt. Houd ook goed je urine in de gaten. Wanneer deze te donker wordt is dit een teken van uitdroging. Het is daarnaast ook beter om lauwwarme thee te drinken, dan ijskoud water. IJskoud drinken laat namelijk de temperatuur in je lichaam stijgen.

Tip 2 – Doe (als het kan) de rolluiken, gordijnen of luxaflex dicht zodat het niet nóg warmer wordt. Open in de ochtend alle ramen, als het nog niet zo heet is, zodat het binnen wat kan afkoelen.

Tip 3 – Draag dunne stoffen en weide kleding zodat vocht makkelijk afgevoerd kan worden. Vermijd stoffen zoals polyester en synthetische materialen.

Tip 4 – Laat (als het kan) ’s avonds de ramen open, zodat het binnen kan afkoelen.

Tip 5 – Zet apparaten die niet nodig zijn uit en trek de stekker eruit. Apparaten die aan staan geven namelijk veel warmte af. Zet lampen die niet nodig zijn ook uit, want ook die geven warmte af.

Tip 6 – Werk je buiten? Smeer jezelf dan iedere 2 uur in met zonnebrandcrème (minimaal factor 10) en draag een pet om jezelf te beschermen tegen de felle zon.

Tip 7 – De leukste tip: eet tussendoor een lekker ijsje om even af te koelen.

Tip 8 – Vermijd stress en doe het rustig aan. Je kunt jezelf beter niet te druk maken, daar krijg je het alleen maar warmer van.

Tip 9 – Als het kan, kun je ervoor kiezen om je werktijden te verkorten of aan te passen. Start je dag bijvoorbeeld al om 07.00 uur en ga in de middag eerder naar huis. Of werk in de ochtend en in de avonduren, zodat je op het heetst van de dag jezelf niet hoeft in te spannen.

Heb jij nog een tip om het hoofd koel te houden op het werk met hitte? Laat een reactie achter in de comments.

1 reactie. Leave new

 • Hi there, just became alert to your blog through Google,
  and found that it is really informative. I am going to watch out for brussels.
  I will appreciate if you continue this in future. Numerous people will be
  benefited from your writing. Cheers!

  Review my webpage: creativethinknetwork.com

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.