Coronacrisis: Hoe houd je 1,5 meter afstand op werk?

In verband met de Coronacrisis luidt het advies natuurlijk nog steeds om zoveel mogelijk vanuit huis te werken (als dit mogelijk is), maar de verwachting is dat de 1,5 meter-regel nog wat langer voor ons zal blijven gelden. De vraag is: ‘hoe gaan we dit realiseren?’. Wij hebben wel een aantal ideetjes.

Idee 1: 50% werkt thuis en 50% op kantoor

Afhankelijk van de ruimte die je hebt kun je ervoor kiezen dat het personeel om-en-om een dag thuis werkt en dan weer een dag op kantoor werkt. Zo kan iedereen door werken, is het niet te druk op kantoor en wordt het dus makkelijker om die 1,5 meter afstand te bewaken. Daarnaast hoef je dan ein-de-lijk niet meer iedere dag thuis te werken.

Idee 2: Werk in kleurenploegen

Verdeel het team in verschillende kleurenploegen. Zorg ervoor dat van iedere afdeling in ieder geval één iemand aanwezig is. Creëer bijvoorbeeld een team geel, blauw en rood. Team geel werkt dan bijvoorbeeld op maandag en donderdag, team blauw werkt op de dinsdagen en zaterdagen en team rood werkt op woensdag en vrijdag. Wanneer één iemand uit team geel klachten heeft, moet iedereen uit team geel ziek thuis blijven totdat de klachten weg zijn. De andere teams kunnen dan gewoon door blijven werken en eventueel diensten van het uitgevallen team overnemen. Dit idee kan goed werken op kantoren, maar natuurlijk ook voor bijvoorbeeld bakkers, de bouw of in de logistiek.

Idee 3: Plastic schotten

Op veel plekken zie je dat medewerkers worden afgeschermd met plastic schotten. Dit zou natuurlijk ook een slimme extra maatregel kunnen zijn voor op kantoor. Mensen houden beter afstand en wanneer iemand tegen je praat ben je beter beschermd tegen het coronavirus.

Idee 4: Gebieden afplakken

Wat je ook bijna overal ziet is dat er vakken gecreëerd worden. In elk vak mag dan maar één persoon staan, om makkelijker die 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Creëer in de werkruimtes verschillende werkplekken, door deze af te tapen. Je zou dit ook kunnen doen bij bijvoorbeeld het koffieapparaat, de WC, de hal, bij de receptie of de ingang. Het is dan voor iedereen duidelijk dat ze niet binnen jouw (werk)plek mogen komen en afstand houden wordt iets makkelijker.

Hebben jullie nog ideeën of tips? Hoe houd jij 1,5 meter afstand op het werk? Laat het ons weten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
× App ons