Switch Services

Blog: ‘Ik ga niet via een uitzendbureau werken’

Als medewerkster bij Switch Services hoor ik regelmatig mensen roepen dat ze écht niet via een uitzendbureau willen werken. Mensen zijn bang dat ze te weinig gaan verdienen, extra kosten moeten betalen of dat ze niet serieus genomen worden. Ik heb even een paar misvattingen over ‘werken via een uitzendbureau’ voor jullie op een rijtje gezet, want geloof me…bijna geen ene misvatting klopt ;)!

Te weinig betaald krijgen

De nummer één misvatting die ik vaak gehoord heb: mensen denken dat ze via een uitzendbureau minder betaald krijgen. Nee, nee en nog eens nee. Dit is niet waar. Ieder bedrijf, wij dus ook, moeten ons houden aan het wettelijk minimum vastgesteld loon. Daarnaast zijn wij (Switch Services) ook nog eens NEN-4400-1 gecertificeerd en dat betekent dat wij regelmatig gecontroleerd worden op het naleven van het minimum loon en rekening houden met de leeftijd en ervaring van onze kandidaten. Je krijgt dus zeker niet onderbetaald bij ons.

Ik hoor je al denken..maar hoe verdient een uitzendbureau zijn geld dan?

Wij verdienen het geld door een tarief met onze opdrachtgever af te spreken voor de kandidaat of kandidaten die via ons bij hem/haar worden ‘uitgezonden’. Waar bestaat dit tarief dan uit? Dit tarief bestaat uit o.a. jouw netto- en brutoloon, een stukje werkgeverslasten en reserveringen voor vakantiedagen, feestdagen & de dagen dat je ziek bent.

Jij krijgt dus gewoon netjes het loon wat je hoort te verdienen uitbetaald. De werkgever moet altijd méér betalen dan het bedrag dat jij op de bank krijgt. De opdrachtgever betaalt daarnaast ook nog ietsjes meer voor de werving, selectie, administratie en de juridische risico’s van het ondernemerschap. Wij verdienen het geld dus via de opdrachtgever en niet via jouw loon ;).

Extra onverwachtse kosten

Dan zijn er ook nog mensen die denken dat het geld kost om via een uitzendbureau te werken of aan werk te komen. Nee! Dit is ook niet waar. Onze Cas vertelt zelfs dat het wettelijk verboden is om geld te vragen aan de kandidaat voor de bemiddeling volgens artikel 3, lid 1 volgens de WAADI.

Voor een uitzendbureau zijn opdrachtgevers en sollicitanten erg belangrijk! Zonder opdrachtgevers geen omzet en zonder sollicitanten geen opdrachtgevers. Het is voor een uitzendbureau altijd zoeken naar matches tussen opdrachtgevers en sollicitanten. Jouw sollicitatie is dus meer dan welkom en het kost géén geld om te solliciteren of om jouw CV achter te laten bij een uitzendbureau. Daarnaast kunnen wij met jouw CV misschien zelfs aan nieuwe opdrachtgevers komen, waardoor wij als uitzendbureau weer kunnen groeien. (Dus laat vooral jouw CV achter op onze website).

Niet serieus genomen worden

Daarnaast zijn er ook mensen die denken dat ze niet serieus genomen worden. Heel eerlijk? Regelmatig krijgen wij CV’s van sollicitanten die helaas ‘moeten’ solliciteren en niet écht op zoek zijn naar een baan. Wanneer wij ze opbellen voor meer informatie of om ze te leren kennen, zijn ze dus ook niet zo geïnteresseerd. Hier besteden wij natuurlijk niet al te veel tijd aan.

Maar serieuze sollicitanten die graag aan het werk willen en ervaring hebben binnen hun beroep, zetten wij graag aan het werk! Daarnaast wel nog een tip van ons: ‘zorg ervoor dat jouw contactgegevens duidelijk op jouw CV vermeld staan en dat je bereikbaar bent’. Vaak zijn mensen onbereikbaar of klopt het e-mailadres of telefoonnummer niet en kunnen wij dus geen contact met ze opnemen. Maar wij nemen iedere sollicitant zeker serieus.

Daarnaast wil ik nog wel even benadrukken dat deze informatie exclusief geldt voor Switch Services. Heb jij nog vragen over ‘werken via een uitzendbureau’? Laat ze hieronder achter in de comments of kom eens gezellig op de koffie bij ons.


Lees onze laatste blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.