Switch Services

Hoe een feestgevoel creëren in coronatijd

De feestdagen…normaal gesproken een hele leuk tijd thuis én op het werk. Helaas zullen de feestdagen er door corona dit jaar heel anders uitzien op o.a. het werk. Maar gelukkig hebben wij een aantal (coronaproof) alternatieve ideeën voor jullie bedacht om van de feestdagen toch nog iets feestelijks te maken.

Kerstsfeer pakket laten bezorgen

Aangezien we het nog wel even moeten doen met de 1,5-metersamenleving, is een goed alternatief om een kerstsfeer-pakket te laten bezorgen bij alle collega’s. Vul het pakket met bijvoorbeeld een heerlijke fles wijn, bier, gezellige hapjes, bordspel en kaarsjes. Nodig iedereen uit om rond dezelfde tijd online te komen op Skype of Zoom en organiseer een gezellige pupquiz. Op die manier beleef je toch nog een beetje de gezelligheid van een kerstborrel, maar dan op een afstandje. Je kunt natuurlijk ook een leuke video maken, met mooie momenten van het afgelopen jaar en dit filmpje met iedereen delen, nadat alle pakketten zijn bezorgd. Zo kan iedereen op een gezellige en leuke manier terugblikken op dit jaar.

Tip van ons: laat de manager(s)/CEO de kerstsfeer-pakketjes persoonlijk bij iedereen bezorgen om het moment nog specialer te maken (houd wel 1,5 meter afstand bij het bezorgen).

Surprises

Nog een goed alternatief om kerst met je collega’s te vieren is om surprises voor elkaar te maken. Maar hoe dan? …Simpel! Trek digitaal lootjes en knutsel een mooie surprise in elkaar. Maak vervolgens een brief waarin je jouw leukste herinnering opschrijft met de collega voor wie jij een surprise moet maken. Leg de brieven op de dag van uitpakken in elkaars postvakje of op het bureau van diegene voor wie jij een surprise moest maken. Houd de surprise die je hebt gemaakt wel bij je eigen werkplek. Vervolgens leest iedereen één voor één zijn of haar brief voor en pakt hij zijn of haar surprise bij de juiste persoon (houd wel 1,5 meter afstand). Een leuke, grappige en gezellige dag is verzekerd en geloof me, alleen al de surprises die je overal ziet staan zien er feestelijk uit.

Mocht je in een erg groot bedrijf werken is het ook een oplossing om dit per team/afdeling te doen of om de surprises bij elkaar thuis te laten bezorgen.

Lopend buffet? Een buffet dat langskomt.

Bij de feestdagen hoort natuurlijk lekker eten! Hoe gezellig is het als je tijdens je werkdag getrakteerd wordt op allerlei (kerst)lekkernijen. Wij weten zeker dat de lekkernijen zullen zorgen voor een feestgevoel.

Begin de ochtend met het uitdelen van warme chocolademelk (met slagroom), daarna volgen de heerlijke kerstkoekjes en chocolaatjes; in de middag is het tijd voor vers belegde broodjes voor de lunch; rond 15.00 uur lust iedereen nog wel een stukje kerstbrood, cake of een andere lekkernij; en eindig de dag met het uitdelen van leuke kerstpakketten of een ander leuk kerstcadeau. Wij weten zeker dat het niet feestelijker dan dit kan worden met al dat lekkers.

Tip: zorg ervoor dat iedereen deze dag zijn foute kersttrui aan heeft voor een extra feestelijk gevoel. En dat brengt ons meteen naar ons volgend idee…

Foute Kersttruiendag

Om het er gewoon gezellig uit te laten zien kun je een foute kersttruiendag organiseren. Thuiswerkers kunnen een foto maken van zichzelf en dit delen met de rest van de collega’s (via het intranet, een hashtag of besloten pagina op social media). Bedrijven die niet thuiswerken kunnen de foute kersttrui gewoon aan doen naar het werk. Op die manier krijg je toch een beetje een feestgevoel. Zet de kerstmuziek aan, wat lekkers op tafel en ‘let it snow, let it snow, let it snow…’.

Versieren

Door de werkplek feestelijk aan te kleden, breng je ook het feestgevoel naar boven. Plaats een mooi versierde kerstboom, hang versiering op en zorg voor feestelijke lekkernijen: lekkere pepernoten, bonbons of kerstkoekjes. Soms zijn het de kleine dingen die voor een feestelijk gevoel zorgen.

Hoe vieren jullie dit jaar de feestdagen met collega’s? Laat het in een reactie hieronder weten.


Lees onze laatste blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.