Switch Services

Hoe ontwijk je een vervelende collega

Iedereen kent het wel… een vervelende collega op het werk. Dit kan natuurlijk een erg negatieve invloed hebben op de werksfeer en natuurlijk jouw dag. Wij hebben wel een aantal handige tips voor het ontwijken van die ene vervelende collega.

Tip 1: Ga op andere tijden lunchen

Wanneer een collega echt heel vervelend is, is het ergste moment van de dag wanneer je 30 minuten lang met hem of haar geconfronteerd wordt: ‘de pauze dus’. Wat je kunt doen is op andere tijden gaan lunchen. Gaat die vervelende collega om 12 uur pauze houden? Ga zelf dan om 11.30 uur of bijvoorbeeld een uurtje later en zeg dat je nog geen honger hebt.

Tip 2: Verstop je achter je scherm

Deze tip is vooral handig voor de mensen die met een dubbel scherm werken. Radio aan, scherm voor je hoofd en go!

Tip 3: Doe alsof je hard aan het werk bent

De beste tip: doe alsof je hard aan het werk bent. Reageer kortaf of doe net alsof je het niet hebt gehoord dat hij of zij iets vroeg en ga vervolgens gewoon door met je werk.

Tip 4: Doe alsof je aan het bellen bent

Telefoon aan je oor, knik een paar keer ja en roep een paar keer ‘ja’. En wijs maar naar de telefoon als die vervelende collega iets vraagt. ‘Halloooo, ik ben aan het bellen hoor!’

Tip 5: Doe alsof je een belangrijke mail aan het lezen/typen bent

Op het werk hoor je natuurlijk hard aan het werk te zijn. Doe net alsof je druk bezig bent met het typen van een belangrijke mail of dat je net een belangrijk artikel ‘aandachtig’ aan het lezen bent. Sssst.

Tip 6: Doe alsof je jouw vervelende collega niet hoort

Tjaa, dit doen we allemaal wel eens denk ik: gewoon niet reageren wanneer die vervelende collega iets zegt. Natuurlijk heb je hem of haar wel gehoord, maar je reageert er gewoon niet op. Je negeert die collega niet, nee, want je hebt gewoon niets gehoord.

Heb jij nog een goede tip om vervelende collega’s te ontwijken? Laat het ons hieronder in een reactie weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.