Switch Services

Verhoog jouw werkplezier

Sta jij dagelijks met gemak op om vervolgens fluitend naar jouw werk te gaan? Haal jij energie uit het werk en doe jij jouw werk met een grote glimlach? Uit onderzoek is gebleken dat mensen die plezier hebben op het werk, automatisch ook harder gaan werken. Wij hebben daarom 5 tips voor je verzameld om jouw werkplezier te verhogen.

Tip 1: Opgeruimde werkplek

Ruim je werkplek op, fleur het op met iets moois en geef het een persoonlijke touch. Het zijn vaak de kleine dingen die jouw plezier in het werk vergroten. Daarnaast geeft een opgeruimde omgeving rust en ruimte.

Tip 2: Deal met frustraties

Raak je gefrustreerd door het werk, door een collega of gewoon door de werkdruk? Blaas het van je af. Vertel eerlijk wat er dwars zit aan een vriend of een collega om stress geen kans te geven. Neem regelmatig pauzes en trek op tijd aan de bel wanneer de frustraties zich blijven opstapelen. Probeer het werk ook niet mee naar huis te nemen, dit kan door bijvoorbeeld te werken met to-do lijstjes. Schrijf per dag of per week op wat er gedaan moet worden, en schuif alles op wanneer het nog niet af is. Op die manier blijven klusjes niet in het hoofd hangen en schrijf je het van je af.

Tip 3: Leer je collega’s (beter) kennen

Jullie hoeven natuurlijk geen beste vrienden te worden, maar je collega’s leren kennen vergroot je werkplezier. Wat doet jouw collega eigenlijk op z’n vrije dag en wat zijn z’n hobby’s? Misschien hebben jullie wel een matchende hobby of ergernis? Geloof me ook een matchende ergernis met jouw collega vergroot het werkplezier.

Tip 4: Goede balans tussen werk en privé

Ook niet een onbelangrijke! Ben je een dagje vrij? Ga dan iets ontspannends of leuks doen. Maak je hoofd leeg en zorg dat je weer even kunt opladen. Zorg ervoor dat je even aan iets anders, dan aan het werk, denkt. De volgende keer dat je moet werken, zul je met een vrijer gevoel naar het werk gaan.

Tip 5: Play some music

Muziek zorgt voor een prettige sfeer tijdens het werken en vergroot daarmee het werkplezier! Het geeft je een goed gevoel (als er goede muziek wordt gedraaid natuurlijk). Daarnaast kan muziek ook zorgen voor leuke gespreksonderwerpen tussen jou en jouw collega’s. Wie heeft er nou geen herinneringen bij een bepaald liedje ;).

Er zijn dus een heleboel kleine dingen die ervoor kunnen zorgen dat jij meer plezier op het werk beleeft. Heb jij nog een tip voor ons?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.