Switch Services

Waar planten op kantoor goed voor zijn…

Planten worden steeds hipper en maken steeds meer deel uit van het interieur en zo ook op ons kantoor! Naast dat het kantoor gezelliger en huiselijker wordt met een paar mooie groene blinkers, hebben planten nog veel méér positieve effecten.

Gezonde lucht

Wij mensen ademen zuurstofrijke lucht in en ademen koolstofdioxide weer uit. Planten zetten die koolstofdioxide weer om in zuurstof. In dat zelfde proces filteren zij ook verschillende schadelijke stoffen uit de lucht. Dit zorgt ervoor dat een ruimte mét planten een betere luchtkwaliteit heeft dan een ruimte zonder planten.

Huiselijke sfeer

Daarnaast zorgen ze voor een huiselijke en rustgevende sfeer op kantoor. Omdat er zo een prettige sfeer op kantoor hangt, werk je fijner en wordt je automatisch productiever. Uit onderzoek blijkt zelfs dat planten goed zijn voor je creativiteit en voor je concentratie. Ik zou het even uittesten als ik jullie was…

Gezond voor huid en geest

Een plant neemt water op met de wortels en dit water gaat vervolgens door de stam naar de bladeren van de plant. De plant ‘zweet’ dus als het ware het water eruit, waardoor de luchtvochtigheid in de ruimte verbetert. Een goede luchtvochtigheid is vervolgens weer goed tegen kwaaltjes zoals hoesten, droge huid of geïrriteerde ogen. En omdat planten ‘rust’ uitstralen, werken planten rustgevend voor je geest.

En dan nu… een (persoonlijke) top 3 van de leukste planten voor op kantoor:

  1. Lepelplant – De lepelplant met zijn grote en brede bladeren is een van mijn persoonlijke favorieten. Deze plant heeft mooie grote bladeren en witte bloemen. De lepelplant zuivert de lucht en is ook nog eens een familielid uit de Air So Pure familie. Het is dus wetenschappelijk bewezen dat deze plant de lucht sterk zuivert.


2. Aloë vera – De aloë vera plant is een stoere plant en heeft daarnaast weinig verzorging nodig. De plant staat stoer en daarnaast is aloë vera, net zoals de lepelplant, sterk luchtzuiverend.

Voorbeeld Aloë vera plant | Blog planten op kantoor | Switch Services

3. Draken klimop – De draken klimop (ook te vinden op ons kantoor) is een stoere plant en kan gepot worden als hangplant of je kunt hem tegen een mosstok laten klimmen. Beide varianten zien er stoer en mooi uit. Deze plant heeft wel regelmatig water nodig, maar hé, gelukkig werkt het verzorgen van planten ook erg rustgevend.

En ter afsluiting nog een paar mooie kiekjes van de planten op ons kantoor:

Lees onze laatste blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.