Switch Services

Waarom werken bedrijven samen met uitzendbureaus?

“Waarom zou een bedrijf samen willen werken met een uitzendbureau?”, “Dat kost toch meer?” of “Krijg je als uitzendkracht dan wel genoeg betaald?”… dit zijn enkele vragen die mij regelmatig gesteld worden wanneer ik vertel dat ik bij een uitzendbureau werk. Ik zal jullie eens, in mijn eigen woorden, vertellen waarom het voor bedrijven interessant is om samen te werken met een uitzendbureau.

Tijdbesparing

Samenwerken met een uitzendbureau kan voor een bedrijf een heleboel tijd en geld schelen. Als uitzendbureau heb je vaak een groot netwerk met bedrijven en werkzoekenden opgebouwd, waardoor uitzendbureaus sneller kunnen schakelen bij een (dringende) personeelsvraag.

Andere bedrijven moeten vaak een vacaturetekst schrijven, de vacature promoten, sollicitatiegesprekken houden en contracten opstellen. Hier gaat dus veel tijd, maar ook geld in zitten. Daarentegen heeft een uitzendbureau vaak een database met verschillende werkzoekenden, waardoor ze snel(ler) de vacature kunnen invullen. Als bedrijf bespaar je dus tijd, geld én moeite wanneer je een uitzendbureau inzet bij het vinden van een nieuwe collega.

Flexibel personeel

Uitzendkrachten kun je tijdelijk inzetten om bijvoorbeeld drukke periodes op te vangen. Heb je het bijvoorbeeld twee maanden in het jaar extra druk en wil je niemand aannemen voor een periode van twee maanden? Dan kan het erg handig zijn om via een uitzendbureau aan extra personeel te komen om de extra drukke periode van twee maanden op te vangen.

Ook voor bedrijven die projectmatig werken kan het dus fijn zijn om samen te werken met een uitzendbureau. Heb je een nieuw en groot project waar je mee aan de slag mag? En heb je nu ineens snel en tijdelijk personeel nodig? Ook dan heb je méér kans van slagen wanneer je samenwerkt met een uitzendbureau. Zo hebben wij bijvoorbeeld een klant die ons zo af en toe eens opbelt of wij een werknemer hebben die ze kan helpen bij het laden en lossen van een vrachtwagen. “Uhhhm… Ja hoor!”

Uitzendkrachten zijn perfect om tijdelijk bij te springen in drukke periodes.

Minder financiële risico’s

Als je uitzendkrachten in dienst hebt betaal je vaak per gewerkte uur een afgesproken tarief. Dit betekent dat het bedrijf per gewerkte uur een afgesproken tarief afrekent waarin o.a. het brutoloon, loonadministratie, vakantiegeld, vakantiedagen en een stukje beloning voor de werving en selectie van het uitzendbureau zit (het stukje waarop het uitzendbureau dus verdient). Het bedrijf krijgt dus vaak wekelijks een factuur met overzichtelijk de kosten die hij moet betalen voor de uitzendkracht of de uitzendkrachten; het uitzendbureau regelt de rest.

Ziek
Is de uitzendkracht ziek? Dan betaalt het uitzendbureau de uitzendkracht wél, maar krijgt het bedrijf géén factuur. Ditzelfde geld o.a. voor de Nationale feestdagen en vakantiedagen. Dit zorgt er dus voor dat er een aantal financiële risico’s wegvallen bij het bedrijf. Want is de uitzendkracht ziek? Dan hoef jij als bedrijf de ziektedagen van de uitzendkracht dus niet te betalen en krijg je voor deze dagen dus ook géén factuur. Het uitzendbureau moet deze dagen de uitzendkracht wél doorbetalen. Dit is dan ook voor veel bedrijven een goede reden om samen te werken met een uitzendbureau.

Minder administratief werk

Samenwerken met een uitzendbureau scheelt daarnaast ook een heleboel administratief werk. Je hoeft geen contracten op te stellen, loonstroken te verstrekken of andere administratieve taken uit te voeren die tijd in beslag nemen. Nee, ook dit zit inbegrepen in het tarief dat je betaalt aan het uitzendbureau. Vaak is dat toch goedkoper dan het aannemen van iemand voor de administratie en/of de HR-afdeling.

Aannemen bij goede werknemerschap

Als bedrijven erg tevreden zijn met de uitzendkracht kunnen ze kiezen om de uitzendkracht over te nemen en een eigen (vast) contract aan te bieden. Dit kan vaak na een bepaalde gewerkte periode of dit kan door het uitzendbureau een fee (vergoeding voor de werving en selectie) te betalen. Dit staat vaak allemaal vast in het contract met het uitzendbureau.

Bedrijven kunnen de periode die de uitzendkracht moet werken voordat hij of zij overgenomen kan worden, ook zien als een extra lange proefperiode. Het bedrijf kan in deze periode de uitzendkracht écht goed leren kennen en beoordelen op zijn kennis en kunde. Daarna kan het bedrijf dus besluiten om iemand vast in dienst te nemen of om de uitzendkracht toch via het uitzendbureau bij ze te laten werken. Overname is namelijk niet verplicht en het scheelt natuurlijk weer een boel administratie.

Wij als uitzendbureau ontzorgen onze klanten en zo kunnen zij zich dus focussen op de werkzaamheden die voor hen belangrijk zijn. Dit zijn zo een beetje in het kort de redenen waarom bedrijven ervoor kiezen om samen te werken met een uitzendbureau. En zijn ze op zoek naar weer een nieuwe collega? Dan hoeven ze vaak alleen maar een belletje te plegen naar het uitzendbureau en zij regelen de rest. Makkelijk zat!

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de extra services die wij als Switch Services kunnen aanbieden ;)….

Heb jij nog vragen voor ons? Schroom dan niet om ze hieronder aan ons te stellen.

foto-savani-marketing-communicatie-medewerker
Deze blog is geschreven door Savani


Lees onze laatste blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.